Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΜΟΝΤ ΒLANC : Εμπνευσμένο desing και διαχρονική πολυτέλεια
MONT BLANCΜε την έκδοση Writers που εκδίδεται κάθε χρόνο από το 1992, σε μια αυστηρά περιορισμένη παγκόσμια έκδοση η ''Mont Blanc'' αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους λογοτέχνες . Ξεκινώντας με την αφιερωμένη και περιορισμένη έκδοση στον William Shakespeare όπου , ο αριθμός έκδοσης βρίσκεται χαραγμένος στο καπάκι και αποτελεί την απόδειξη της μοναδικότητας του κάθε κομματιού είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η rollerball περιορίζεται σε 7000 κομμάτια. Τα μαύρα και άσπρα χρώματα είναι εμπνευσμένα από τις διάφορες σημαίες του θεάτρου που απαντούν στα διάφορα είδη του (λευκό - κωμωδία, μαύρο - τραγωδία).
Στη συνέχεια, με τη συλλογή των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων τιμάται ένας από τους πιο επαναστατικούς και μεταδοτικούς μουσικούς όλων των εποχών ,ο Miles Dewey Davis. Δεν ήταν μόνο ένας τρομπετίστας με ένα εξαιρετικό ήχο, αλλά πρωτοπόρος σχεδόν σε κάθε φάση της εξέλιξης της μεταπολεμικής αμερικανικής τζαζ, από cool jazz μέχρι την ένωση rock-jazz fussion το οποίο τελικά του χάρισε μια θέση στο Rock & Roll Hall of Fame. Το συνολικό σχήμα του οργάνου γραφής είναι εμπνευσμένο από την τρομπέτα,το οποίο τονίζεται με τα κουμπιά στο κλιπ τα οποία πιέζονται με τα δάχτυλα, ενώ ο μπλε κώνος υπενθυμίζει το «Kind of Blue", ένα από τα μεγαλύτερα τζαζ άλμπουμ όλων των εποχών. Το μοτίβο στο καπάκι και το βαρέλι αναδεικνύει τα ποικίλα κινήματα μουσικών ειδών που αντιπροσωπεύει ο Miles Davis.Τέλος το δαχτυλίδι καπάκι με εγχάραξη «2006» παραπέμπει στο Rock & Roll Hall of Fame του 2006.
Επίσης η Mont Blanc με την ιδιαίτερη της συλλογή τιμά έναν ακόμη μεγάλο μουσικό τον, Johan Strauss. Ο Johan Strauss είναι αυστριακός συνθέτης δημιουργός της σπουδαίας οπερέτας και ιδιαίτερα της βιεννέζικης-που προέρχεται από τη γαλλική όπου κύριο χαρακτηριστικό της πλέον είναι το βαλς- γνωστή ως '' The Waltz King '': Γιόχαν Στράους (ο γιος).


Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας -> http://www.inglessis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου