Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Η ΟMEGA γιορτάζει την 60η επέτειο της συλλογής Speedmaster .

Η ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SPEEDMASTER: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΤΥΛ
Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και το θαυμάζουν παγκοσμίως. Οι αγοραστές ρολογιών έλκονται από αυτό. Οι συλλέκτες εμπνέονται από αυτό. Άραγε τι έκανε το OMEGA Speedmaster ίσως τον πιο διάσημο και πιο ποθητό χρονογράφο στον κόσμο; Ακόμη και αν κάποιος αγνοεί την ιστορική του σπουδαιότητα, το ρολόι ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται από έναν διαχρονικό σχεδιασμό που άντεξε για 60 χρόνια. Μπορεί κατά τη διάρκεια της εξελικτικής του πορείας να δημιουργήθηκαν πολλές παραλλαγές, αλλά ακόμη και αυτές χαρακτηρίζονται από κάποια «κλασσικά» χαρακτηριστικά, που βοήθησαν στην δημιουργία του εμβληματικού αυτού ρολογιού.

Καμπυλωτοί βραχίονες κάσας
Από το 1964, οι «καμπυλωτοί βραχίονες» της κάσας του, έχουν δώσει στο ρολόι μια πραγματικά χαρακτηριστική εμφάνιση. Η προσθήκη τους βοήθησε στη δημιουργία της ασύμμετρης κάσας που προσφέρει επιπλέον αντοχή και προστατεύει την κορώνα και τα μπουτόν του χρονογράφου.
Speedmaster Broad Arrow


Ταχυμετρική Κλίμακα
Το Speedmaster ήταν το πρώτο ρολόι στον κόσμο, στο οποίο η ταχυμετρική κλίμακα αφαιρέθηκε από το εσωτερικό του καντράν και τοποθετήθηκε στη στεφάνη. Η αλλαγή ξεκίνησε έχοντας υπόψη τους οδηγούς αγώνων, και από εκεί πηγάζει και το όνομα “Speedmaster”.
Speedmaster Moonwatch (calibre 321)


Καθαρό Καντράν
Έχοντας αγαπηθεί από τους οπαδούς των ρολογιών για την ανεπιτήδευτη απλότητα του, το κλασσικό σχέδιο των τριών υποκαντράν του Speedmaster προσφέρει εξαιρετική αναγνωσιμότητα χάρη στο μαύρο καντράν με τις φωταυγείς ενδείξεις και τους λευκούς δείκτες που δημιουργούν εξαιρετική αντίθεση.
Speedmaster Moonwatch Professional


Θολωτό Γυαλί
Το γυαλί που προστατεύει το καντράν είναι έξυπνα σχηματισμένο σε σχήμα θόλου, δίνοντας την εντύπωση ενός λεπτότερου συνολικά ρολογιού. Μέσα στα χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί και hesalite γυαλί, αλλά και κρύσταλλο σαπφείρου. 
Speedmaster Moonwatch (calibre 1861)


Δείκτες
Πέρα από τους δείκτες Broad Arrow, αλλά και τους Άλφα δείκτες που συσχετίζονται με τα πρώιμα μοντέλα, οι δείκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο είναι οι ίσιοι τύπου Baton. Λεπτοί και κομψά επίπεδοι, προσφέρουν κάτι επιπλέον στον απλό σχεδιασμό του ρολογιού. 


Speedmaster Moonwatch 

Επισκεφθείτε το web-site μας : www.inglessis.gr 
Βρείτε μας : Σταδίου 43 , Αθήνα . 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου