Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Το νέο συλλεκτικό Seamaster Diver 300 'Commander's Watch' του 007 στο κατάστημα ΙΓΓΛΕΣΗΣ

OMEGA Seamaster Diver 300M «Commander’s Watch»: Η Νέα 'Αποστολή' του 007.
OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH


THE SEAMASTER DIVER 300M "COMMANDER’S WATCH" LIMITED EDITION
OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH PRESENTATION

Η OMEGA, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον βαθμό και το έμβλημα του James Bond, δημιούργησε το “Commanders Watch”, το ρολόι δηλαδή του Διοικητή. 


OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH PRESENTATION

                                                                           Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Η OMEGA φορέθηκε για πρώτη φορά στον καρπό του James Bond στην ταινία GoldenEye, το 1995. Από τότε, σε κάθε επικίνδυνη περιπέτεια, ο κατάσκοπος και το ρολόι του είναι αχώριστοι.
OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH WITH NATO STRAP

Ήταν η Lindy Hemming, η σχεδιάστρια των κουστουμιών της ταινίας  GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999), Die Another Day (2002) και Casino Royale (2006), που πρότεινε ο πράκτορας 007 να φοράει ένα ρολόι OMEGA. Μιλώντας σχετικά με την επιλογή του ρολογιού Seamaster, είπε «Ήμουν πεπεισμένη ότι ο Διοικητής Bond, ένας άνδρας του ναυτικού, ένας δύτης και ένας διακριτικός πολίτης του κόσμου θα φορούσε αυτό το ρολόι, σε αντίθεση με αυτό που όλοι περίμεναν να χρησιμοποιήσω».
Πρόσθεσε ότι, «Ο πατέρας μου ήταν στη RAF (Βασιλική Πολεμική Αεροπορία), αλλά είχε φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους του από το Ναυτικό. Θυμάμαι σαν παιδί έναν που μας επισκεπτόταν συχνά και πάντα φορούσε αυτό το ρολόι OMEGA, που με εντυπωσίαζε – αυτός ο ασυνήθιστος αθλητικός σχεδιασμός του, που έμοιαζε λες και είχε φτιαχτεί έτσι σκοπίμως. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία. Έτσι, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τον σχεδιασμό του νέου Bond, Pierce Brosnan, πήγα σε συναντήσεις και υποστήριξα να χρησιμοποιηθεί ένα ρολόι OMEGA.”
OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH WITH BRACELET

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι η Hemming είχε απόλυτο δίκιο για τη σχέση της OMEGA με το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Ήταν όντως το Seamaster 300, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1957,  και είχε δημιουργηθεί για δύτες του στρατού σε όλο τον κόσμο. Το 1967, μια διάσημη παρτίδα της 2ης γενιάς των ρολογιών Seamaster 300, παραδόθηκε επίσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να φορεθεί από συγκεκριμένες μονάδες.
Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας παρουσίασε τις προδιαγραφές για ένα ρολόι χειρός που θα βοηθούσε τις Βρετανικές δυνάμεις στον ουρανό, στην ξηρά και στους ωκεανούς. Στη συνέχεια, η OMEGA παρέδωσε περισσότερα από 110.000 πιλοτικά, πλοηγικά και στρατιωτικά ρολόγια στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από το 50% όλων των Ελβετικών ρολογιών που παραδόθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, προερχόταν από μια εταιρεία, την OMEGA, με όλες τις υπόλοιπες Μάρκες να αποτελούν το υπολειπόμενο 50%.

Είναι απολύτως εύλογο, να δόθηκε στον Διοικητή James Bond ένα ρολόι OMEGA.


OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH

                                                          ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Όσον αφορά το σχεδιασμό του, το “Commander’s Watch” της OMEGA, περιλαμβάνει τα χρώματα της σημαίας του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Οι πινελιές λευκού, μπλε και κόκκινου χρώματος δημιουργούν ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό ρολόι.
Η κάσα διαμέτρου 41mm από ανοξείδωτο ατσάλι, διαθέτει μπλε στεφάνη από κεραμικό υλικό με ταχυμετρική κλίμακα από Liquidmetal® και κόκκινο καουτσούκ, το οποίο καλύπτει τα πρώτα 15 λεπτά.

OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH


Το καντράν είναι κατασκευασμένο από λευκό κεραμικό υλικό, περιλαμβάνει 12 μπλε ενδείξεις ώρας, τη λέξη “Seamaster” γραμμένη με κόκκινο χρώμα και μπλε δείκτες.
Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν το λογότυπο 007 με το πιστόλι, ως αντίβαρο στον κεντρικό δείκτη δευτερόλεπτων και το νούμερο 7 στο παράθυρο της ημερομηνίας που είναι σε κόκκινο χρώμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα νούμερα είναι μπλε χρώματος.
Το NATO λουρί διαθέτει σχέδιο με 5 ρίγες μπλε, κόκκινου και γκρι χρώματος και μπούκλα ασφαλείας. Στην κυματοειδή πίσω πλευρά της κάσας, παρατηρούνται στον ρότορα οι «τρεις ρίγες» του ναυτικού συμβόλου του Διοικητή, μαζί με ένα 007 σχέδιο «σφαίρας», του James Bond.

OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH OPEN BACK CASE


Το μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι είναι συλλεκτικό, διατίθεται σε 7.007 ρολόγια, και λειτουργεί με τον μηχανισμό OMEGA Calibre 2507. Διαθέτει εγγύηση 3 ετών και παρουσιάζεται με ένα ειδικό κουτί, που έχει ως πηγή έμπνευσης μια στρατιωτική μεταλλική κάσα. Το κουτί περιέχει επίσης ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα ειδικό εργαλείο για την αλλαγή του λουριού και ένα “ναυτικό παράσημο” που προσομοιάζει τον σχεδιασμό του NATO λουριού.

Επιπλέον, το “Commander’s Watch” είναι διαθέσιμο και σε 18K κίτρινο χρυσό, σε συλλεκτική έκδοση, 7 μόνο ρολογιών.


OMEGA COMMANDER'S 300 TOOL KIT BOX

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Σε μια ειδική δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2017, πρόκειται να πωληθούν τρία συλλεκτικά ρολόγια OMEGA Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch”. Όλα τα έσοδα από την πώλησή τους θα παραχωρηθούν σε επιλεγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Ένα συλλεκτικό ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα από 18K κίτρινο χρυσό, με το νούμερο #007 θα δημοπρατηθεί μαζί με ένα τρίτο μοναδικό μοντέλο, από 18K λευκό χρυσό.  

OMEGA COMMANDER'S 300 WATCH 18K


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το κατάστημα μας στο: 210 3217511
Επισκεφθείτε το web-site μας : www.inglessis.gr ή το facebook μας : Inglessis.gr
Βρείτε μας : Σταδίου 43 , Αθήνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου